Lunatron - dizajnom iz hobija do web shopa Giftonaut

predstavljamo korisnika

Lunatron dizajn

Počevši od veljače, na Solo blogu predstavljamo naše korisnike i tako im pružamo vidljivost i promociju, a sve s ciljem boljega međusobnoga umrežavanja malih poduzetnika.

Sljedeća tvrtka koju predstavljamo je Lunatron, a razgovarali smo s njenim vlasnikom Ivanom Kapetanovićem.

Čime se bavi tvoja tvrtka?

Lunatron obrt za dizajn i programiranje se bavi grafičkim i web dizajnom, a to podrazumijeva dizajn logotipa i izrada vizualnog identiteta, dizajn ambalaže, letaka, brošura, jumbo plakata, postera te dizajnom web stranica i animacijama kojima klijenti mogu prezentirati svoju tvrtku ili proizvod. Uža specijalnost nam je dizajn logotipa i vizualnog identiteta tvrtke ili pojedinca.

Zašto si krenuo u ovu poslovnu avanturu?

Dizajnom sam se bavio iz hobija i pošto sam sve više vremena počeo posvećivati učenju i praćenju tehnika vezanih uz grafički i web dizajn tako me je trenutni posao sve manje zanimao :) pa sam odlučio hobi pretvoriti u stalan posao te sam otvorio obrt.

Koji su najveći problemi u poslovanju s kojima se susrećeš?

Većinom su birokratske naravi vezane uz poslovanje obrta što zna oduzeti dosta vremena pa efektivni rad često pada u drugi plan. Još bi naglasio da nema radnog vremena nego se često zna dogoditi da se zbog potreba klijenata radi i vikendima i praznicima da bi se ispoštovali rokovi, ali kad radiš ono što voliš ne pada toliko teško.

Koje alate koristiš u olakšavanju poslovnog procesa?

Koristim Adobe paket (Illustrator, InDesign, Photoshop) i naravno Solo web aplikaciju koja mi dosta olakšava pisanje ponuda, računa i evidencije samog poslovanja.

Po čemu je tvoja tvrtka posebna u odnosu na ostale u istoj branši?

Možda je posebna u tome što sam u sklopu Lunatron obrta pokrenuo zaseban brand Giftonaut.com – online web shop gdje se mogu kupiti majice, posteri i ukrasi od stiropora. Filozofija Giftonauta jest da svojim vizualnim eskapadama (dizajnterijom :) uljepša dan Vama i drugima oko Vas!

Tu bih posebno naglasio ulogu Solo web servisa koji se pokazao kao koristan alat jer jako brzo mogu odreagirati prema kupcu što se tiče pisanja/mijenjanja/dodavanja artikala na ponude i račune te tako brzo poslati kupljene artikle prema kupcu što su i primijetili pa se znaju javiti ugodno iznenađeni kako im je naručni artikl brzo stigao na kućnu adresu.

Giftonaut

Na koji si od uspjeha u poslovanju najviše ponosan?

Zasad vjerojatno na pokretanje spomenutog Giftonaut web shopa na kojem sam radio godinu i pol dana prije nego što je ugledao svjetlo dana. Na tom projektu sam radio u slobodno vrijeme počevši od samog logotipa te sam onda prešao na dizajniranje postera, proširio to i na majice i ukrase od stiropora. Onda je na redu došla i izrada web stranice da bi se to sve moglo predstaviti široj javnosti, a od prije par dana sam završio i s izradom ambalaže te se nadam da će se Giftonaut brend tako još bolje prezentirati prema stalnim i budućim klijentima.

Želiš li nešto dodati/istaknuti vezano uz tvoju firmu?

Posjetite nas i pogledajte naš portfolio, slobodno nam se obratite i zatražite ponudu vezano za grafički ili web dizajn. Cilj Lunatrona je zadovoljan klijent i pošto je svaki projekt drugačiji i ima svoje specifičnosti pristupa mu se na poseban način u suradnji s klijentom.

Svratite do Giftonaut web shopa te odaberite postere koji na specifičan način prikazuju određenu životnu situaciju, rečenicu iz poznatog filma ili jednostavnu humorističnu poruku. Na posebnom linku možete naći i dječje postere koji će sigurno razveseliti Vaše dijete i uljepšati mu sobu. Isto tako možete pronaći muške i ženske majice s porukom koja će sigurno biti zapažena i zapamćena, imamo i ukrase od stiropora koji se izrađuju prema Vašoj narudžbi.


Vaši komentari

Bez komentara, je li to dobro ili loše? ;)

Možda će te zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

Službeni WooCommerce dodatak i ostale nadogradnje U proteklih nekoliko mjeseci servis Solo je potiho nadograđen novim, korisnim opcijama. Iako je već teško uvoditi novitete jer smo u zadnjih 11 godina uveli sve što je nama i vama palo na pamet, možda će ti biti korisne neke od novih opcija: 1. vlasti... IBAN od 1. lipnja postaje obavezan Sukladno Odluci HNB-a od 01. lipnja 2013. uvodi se korištenje IBAN-a (International Bank Account Number) u domaćem platnom prometu kao obvezne identifikacije računa uplatitelja. Solo će od tog datuma na tvojim izlaznim računima i ponudama prikazivati I... Sedam koraka do samopouzdanja u networkingu Koliko puta ste čuli kako je networking ključan za uspjeh u poslovanju? Koliko ste opravdanja našli kako biste izbjegli tako nešto? S obzirom na to da networking zaista jest ključ uspjeha malih biznisa, odlučili smo vam napisati nekoliko savjeta koji...