Obavezna primjena IBAN-a u svim nalozima za plaćanje od 1. lipnja


Sukladno Odluci Hrvatske narodne banke o načinu otvaranja transakcijskih računa, od 1.6.2014. obvezna je primjena IBAN-a primatelja u podatku "IBAN ili broj računa primatelja" u svim nalozima za plaćanje u nacionalnom platnom prometu. Sukladno navedenom, banke neće zaprimati naloge za plaćanje bez IBAN-a primatelja.

Kako biste izbjegli situaciju da Vaš nalog za plaćanje ne bude zaprimljen na obradu, odnosno kako biste izbjegli da Vaš zaposlenik ili klijent ne dobije sredstva koja se trebaju uplatiti na njegov transakcijski račun, na vrijeme ažurirajte svoju listu klijenata s IBAN konstrukcijom računa tako da od korisnika prema kojima isplaćujete plaću, zaštićeno primanje, honorar ili drugu vrstu primanja zatražite IBAN transakcijskog računa.


Vaši komentari

Bez komentara, je li to dobro ili loše? ;)

Možda će te zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

Što ste htjeli znati o fiskalizaciji, a niste imali koga pitati U srpnju će biti dvije godine od kada je fiskalizacija u potpunosti uvedena u poslovanje u Hrvatskoj, a ipak oko nje još vlada veo ne baš potpune jasnoće. Naravno, najviše pitanja oko fiskalizacije imaju oni koji tek kreću u poslovanje i zanima ih jesu... Fiskalizirate li račune od 1.7. ili od prije, obavezno prijavite poslovnicu u poreznu Samo što nije stigao 1. srpnja i s njima još jedan krug fiskalizacije koji sada zahvaća i neke poduzetnike koji nisu bili dužni fiskalizirati račune iako su radili s gotovinskim načinima plaćanja. Još od 1.1. 2017. na snazi je novi Zakon o fiskalizacij... Dadilje, dobro došle u svijet poduzetništva - kako otvoriti obrt Zakonom o dadiljama (NN, br. 37/13.), koji se primjenjuje od 5. travnja 2013., omogućeno je fizičkim osobama obavljanje registrirane obrtničke djelatnosti čuvanja, brige i skrbi za djecu u dobi do 14 godina života, u stambenom prostoru koji služi za ob...