IBAN od 1. lipnja postaje obavezan

pripreme za EU

Sukladno Odluci HNB-a od 01. lipnja 2013. uvodi se korištenje IBAN-a (International Bank Account Number) u domaćem platnom prometu kao obvezne identifikacije računa uplatitelja. Solo će od tog datuma na tvojim izlaznim računima i ponudama prikazivati IBAN umjesto dosadašnjeg broja žiro računa.

A što je IBAN?

IBAN (International Bank Account Number) je međunarodni broj transakcijskog računa korisnika platnih usluga u kreditnoj instituciji ustrojen radi bržeg i jednostavnijeg izvršavanja prekograničnih platnih transakcija.

Kako bi ti olakšali prelazak na novu konstrukciju računa, napravili smo ovaj jednostavan konverter:

Račun banke – broj računa

Tvoj IBAN

 


Vaši komentari

Bez komentara, je li to dobro ili loše? ;)

Možda će te zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

MACKOO - omiljeni brend među vlasnicima mačaka Počevši od veljače, na Solo blogu ćemo predstavljati naše korisnike i tako im pružiti vidljivost i promociju, a sve s ciljem boljeg međusobnog umrežavanja malih poduzetnika. Prva tvrtka koju predstavljamo je Mackoo grebalice, a razgovarali smo s njeni... Solo mobilna fiskalna Radili smo ju detaljno, s puno pažnje i ljubavi i došao je dan kada ponosno objavljujemo novu, besplatnu nadogradnju: Solo mobilna fiskalna. Solo mobilna fiskalna je dodatak na naš legendarni servis putem kojeg izdajete na desetke tisuća računa mjeseč... Nova sezona donosi novitete u servisu Solo Tijekom ljeta smo marljivo radili na uvođenju novih funkcionalnosti i općenitom poboljšanju korisničkoga iskustva jer nam je ono i nakon godina uspješnog poslovanja i dalje iznimno bitno. Slušali smo sve vaše sugestije koje ste nam u velikom broju sla...