Otvaranje obrta u Hrvatskoj postalo besplatno

Otvaranje obrta postalo besplatno

Od početka rujna osnivanje obrta u Hrvatskoj je u potpunosti besplatno. Zbog izmjena Tarife upravnih pristojbi sada je ukinuta pristojba za otvaranje obrta, ali i za upis u registar povlastica i za izdavanje povlastica.

Za one koji već imaju otvoren obrt dobra vijest je kako se više ne plaća promjena u obrtnom registru tako na primjer sada možete dodati novu djelatnost u obrt potpuno besplatno. Također, ne plaća se niti ovjerena preslika rješenja o upisima promjena u Obrtni registar.

I dalje preporučujemo otvaranje obrta preko sustava e-građani kroz uslugu e-Obrt. O postupku otvaranja smo pisali u tekstu Kako otvoriti obrt online bez puno komplikacija.

Nakon otvaranja obrta trebaš servis za izdavanje računa pa isprobaj SOLO gdje možeš izdavati račune i ponude bez dodatne investicije u opremu. Sve što ti je potrebno su računalo i printer.

Želimo ti puno uspjeha!


Vaši komentari

Gost – 03.09.2021, 03:20

sjajno, taman sam mislio otvoriti obrt - whish me a luck ;)

Gost – 24.04.2024, 12:06

Dali se može dobiti nešto kso poticaj? Kad se otvara online?

Možda će te zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

Mala od lavande - Tek po narudžbi izrađujemo kozmetiku baš za kupca Nastavljamo s predstavljanjem korisnika, ovoga puta donosimo razgovor s Ivanom Trut, vlasnicom brenda Mala od lavande, a ujedno pozivamo i druge korisnike da se slobodno jave za besplatnu promociju na našem blogu. Čime se bavi tvoja tvrtka? Tvrtka Ang... Nove funkcije servisa Posljednja nadogradnja servisa donijela je novu jako traženu opciju - dodavanje skeniranog potpisa i pečata na izlazne račune. Opcija je dostupna samo u plaćenom paketu, a omogućava korisniku da uploada skeniranu fotografiju svog potpisa (jpg, gif, pn... Država poduzetnicima početnicima plaća licencu za Solo Ako ste novi u svijetu poduzetništva ili razmišljate o pokretanju posla, sigurno imate i drugih briga i nepoznanica na pameti. Tako kad čujete nešto kao – država daje poticaje ili država dijeli nepovratne potpore, vjerojatno mislite, super, ali...