Odgovori

na česta pitanja iliti FAQ.


Solo predlaže neočekivani redni broj računa

Pri kreiranju novog računa Solo će uvijek pogledati sve račune koji su kreirani u tekućoj godini, odabrati onaj s najvećim rednim brojem i od njega nastaviti tj. predložiti idući broj.

Ako se nađeš u situaciji da ti Solo predlaže redni broj koji nije očekivan (npr. umjesto broja 17 ti predlaže broj 328 pri kreiranju novog računa), to znači da si u tekućoj godini kreirao/la jedan račun (ili storno računa) kojem si ručno promijenio/la broj i sada taj račun ima najveći broj pa Solo nastavlja od njega.

Takve situacije su najčešće kada ideš nastaviti numeraciju od prethodne godine. To naime nije dozvoljeno i napravljena je greška s tvoje strane. Sukladno zakonskim pravilima, svake nove godine, svi računi obavezno moraju krenuti od broja 1 i nastaviti uzlazno, bez preskakanja ili mijenjanja brojeva.

Obzirom da nepridržavanje ovih zakonskih pravila znači porezni prekršaj, savjetujemo da ispraviš sporni račun koji ne spada u tekuću godinu ili ga izbrišeš. Nakon što to ispraviš, Solo će predložiti ispravan idući redni broj.

 


Jesmo li ti pomogli?

3 od 5 čitalaca tvrdi da jesmo

Imaš pitanje za nas, a da nije već odgovoreno? Pošalji nam upit ovdje


Slična pitanja:

Arhiva svih računa Kako preuzeti obrasce KPR, IRA, URA, KPI, PO-SD...