Objava za medije

Servis za račune Solo dostupan i u besplatnoj verziji za mikro poduzetnike

Uvijek nas veseli predstaviti uspješnu poduzetničku priču, a pogotovo kada se ona stvara vlastitim rukama. Dokaz da je za pokrenuti posao potrebno samo vlastito znanje i puno truda i upornosti je i web servis Solo. Ovaj online servis za izdavanje računa, ali i puno toga drugoga, u potpunosti je djelo jednoga čovjeka, Matije Matečića iz tvrtke COAX.

Solo je zamislio kao interni program za evidenciju ponuda, računa, prihoda i automatizirano slanje ponuda i računa, no u nekom trenutku slušajući feedback okoline, ovaj servis se pokazao kao prekvalitetan da bi ostao na samo jednom računalu. Matija Matečić je stoga odlučio napraviti servis dostupnim svima, a besplatnim za one koji mjesečno imaju do tri računa.

Za više od toga mjesečna cijena korištenja je 10 eura, bez ugovora i obveza, a servis je dostupan 0-24 online, s bilo kojeg računala, tableta i mobitela bez dodatnih instalacija softvera. Posjetite https://solo.com.hr i registrirajte se bez obveze. Solo, iako prilagođen zakonu o fiskalizaciji, nije zamjena za računovodstvo, ali nudi korisnu preglednost i automatizaciju po vrlo povoljnoj cijeni.

Servis za račune, Solo, ponajprije će biti zanimljiv poduzetnicima početnicima koji traže informacije o tome kako uopće račun treba izgledati, kako poslati ponudu te kako se ne izgubiti u svojem vlastitom poslovanju. Ovdje im servis Solo intuitivno pomaže jer je korištenje zaista jednostavno kroz pregledno i estetski ugodno sučelje.

Ova poduzetnička priča je pokazatelj kako se ponekad posao može pokrenuti i sa svoje dvije ruke, a dodatni hvale vrijedan korak je što je servis djelom besplatan pa tako i direktno podržava druge gospodarske subjekte, a što nam je zajednički cilj svima, osnažiti hrvatsko gospodarstvo.


Fotografije, servisa i autora, možete skinuti na sljedećim linkovima:

Solo logo (vektor) 33 kB
Solo logo (bitmap) 6 kB
Solo screenshot web 650 kB
Solo screenshot graf 142 kB
Solo screenshot račun 195 kB
Matija Matečić vertikalno 139 kB
Matija Matečić horizontalno 189 kB
Matija Matečić + Star Wars 897 kB