Objava za medije

Solo. Zaboravi na word!

Solo je hrvatski online servis autora Matije Matečića koji mikro i malim poduzetnicima kroz jednostavno sučelje omogućuje brzu izradu i automatiziranu distribuciju ponuda i računa.

Na tržištu je od veljače 2013. te do sada broji više od 2 300 korisnika. Osnovne karakteristike su mu mogućnost upotrebe s bilo kojeg računala putem Interneta, jednostavna upotreba i jasan dizajn sučelja te vrlo pristupačna cijena.

Mali poduzetnici s uslužnim djelatnostima koji posluju s gotovinom mogu jednostavno, brzo i besplatno fiskalizirati svoje račune. Solo obavlja sav posao komunikacije s Poreznom upravom i generira Zaštitni kôd i JIR te u potpunosti podržava fiskalizaciju.

Izrada računa i ponuda nikad nije bila brža i jednostavnija, kao i slanje na naplatu. Svaki račun i ponuda se mogu spremiti na računalo u PDF-u, isprintati na uredski A4 (ili POS) printer ili direktno iz sučelja poslati mailom klijentu. Osim toga, Solo nudi pregledne grafove poslovanja, primitaka, izdataka.

„Solo nije zamjena za fiskalne blagajne, računovodstveni softver i računovodstvo, ni zamjena za ERP, ali je zato praktično rješenje za ubrzavanje i olakšavanje poslovanja većini malih poduzetnika koji bi trošili mnogo vremena sastavljajući u Wordu ponude i račune, fiskalizirajući ih te ih zatim tražeći po računalu", objašnjava Matija Matečić, vlasnik i osnivač Solo servisa.

Solo nudi profesionalni izgled računa jer omogućuje umetanje vlastitoga loga u zaglavlje, prikazivanja skeniranog potpisa i pečata na računu pridodaje brandingu poduzetnika. Na svaki račun se može dodati i fiksna napomena koja se pojavljuje na dnu računa. Posebno pregledno i korisno je praćenje statusa računa koji mogu biti otvoreni, poslani, opomenuti, stornirani ili plaćeni.

Korisnicima servisa na raspolaganju je besplatna osnovna usluga – paket Jabba - za izdavanje do tri računa mjesečno sa svim funkcijama servisa te naplatna usluga – paket Solo - koja za 49 kuna mjesečno nudi sve opcije potrebne maloj tvrtki. Ne postoji ugovorna obveza te se s naplatnim paketom može prekinuti u bilo kojem trenutku uz zadržavanje svih računa i unosa do tada te nastaviti kasnije prema potrebi.

„Programski kôd je ručno napisan u skriptnom jeziku Classic ASP i koristi bazu MySQL te nekoliko komponenti za PDF, mailove i upload. Servis je smješten na našem poslužitelju u Zagrebu.“ objašnjava ozbiljnost pristupa radu Matija Matečić koji je u potpunosti samostalno programerski i dizajnerski izradio Solo. Matečić je po struci inženjer informatičkoga dizajna, a webom (izradom web projekata i webshopova 'po mjeri', dizajnom, hostingom, izradom aplikacija za Facebook, konzaltingom) se bavi petnaestak godina.


Fotografije, servisa i autora, možete skinuti na sljedećim linkovima:

Solo logo (vektor) 33 kB
Solo logo (bitmap) 8 kB
Solo screenshot web 652 kB
Solo screenshot graf 144 kB
Solo screenshot račun 196 kB
Matija Matečić + Solo 835 kB
Matija Matečić vertikalno 140 kB
Matija Matečić horizontalno 192 kB
Matija Matečić + Star Wars 897 kB