Dodane nove mogućnosti u Solo

level up

S početkom jeseni Solo nudi neke nove opcije i dorade te općenito krećemo u nove radne pobjede s poboljšanjima sustava. Evo koja su to.

Posljednjih mjeseci smo radili na opširnoj promjeni sustava kalkulacija. S vremenom i sve zahtjevnijim potrebama korisnika pojavilo se nekoliko situacija gdje su kalkulacije (količina + cijena + popust + porez) rezultirale zaokruženim izračunom koji je odmicao za nekoliko lipa. Porezna uprava tolerira razlike do 1 kn, no svejedno smo odlučili doći do srži stvari i napraviti najbolje moguće zaokruživanje.

Proučavanjem zakona i primjera u praksi velikih biznisa (trgovački lanci) ostali smo zatečeni da u domaćem prometu nema definiranog pravila zaokruživanja cifri na računima. Jedni zaokružuju decimale na višu, drugi na nižu, treći pak jednostavno odrežu sve iza druge decimale bez zaokruživanja. Naime, u svijetu kalkulacija postoji čak 10 (deset!) načina zaokruživanja. U toj šumi kalkulacija, a nakon konzultacija s knjigovođama, odlučili smo da Solo odsad sve zaokružuje školski, tj. 0.5 na višu. Na primjeru - 1,2345 će biti zaokružen na 1,24, 1.005 na 1.01, itd.

Druga bitna dorada je dodatni IBAN. Odsad na računima i ponudama možete odabrati koji će se IBAN prikazati na PDF-u. Svoje IBAN račune upisujete u Moja tvrtka. Znamo mnoge od vas koje će ova izmjena razveseliti.

Dodatni IBAN za odabir na računu

Od ostalih dorada tu su: financijski izvještaji od sada i u CSV i PDF formatu (uz Excel), zatim precizniji grafovi, ažurirana API dokumentacija te suradnja s HUB385 gdje smo, kao i za HDNP prošle godine, napravili poseban paket za mikro subjekte. Više o tome saznajte klikom na HUB385.

Ako ste mislili da se ništa ne dešava, e pa - prevarili ste se :) Solo, tvoj web servis za račune, se svakodnevno poboljšava, većinom kroz male, nevidljive dorade, a sve u cilju poboljšanja korisničkog iskustva te brzine i stabilnosti sustava.

Hvala svim korisnicima na podršci i preporukama, slušamo vaše sugestije i dalje.


Vaši komentari

Gost – 27.09.2016, 22:23

Samo naprijed ! (y)

Solo – 28.09.2016, 12:40

Hvala :)

Gost – 14.05.2017, 20:25

Bravo, svaka čast! Hvala vam n

Možda će te zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

Nova sezona donosi novitete u servisu Solo Tijekom ljeta smo marljivo radili na uvođenju novih funkcionalnosti i općenitom poboljšanju korisničkoga iskustva jer nam je ono i nakon godina uspješnog poslovanja i dalje iznimno bitno. Slušali smo sve vaše sugestije koje ste nam u velikom broju sla... Iako niste u sustavu PDV-a, evo kada ipak morate imati PDV broj Jasno nam je da poslujemo u zemlji s bezbroj neobičnih zakona, pravila i preporuka koje se čine da su tu samo zato kako bi mikro i malim poduzetnicima zakomplicirali poslovanje. Jedna od takvih stvari je i imanje PDV broja i podnošenje PDV obrasca iako... Mala od lavande - Tek po narudžbi izrađujemo kozmetiku baš za kupca Nastavljamo s predstavljanjem korisnika, ovoga puta donosimo razgovor s Ivanom Trut, vlasnicom brenda Mala od lavande, a ujedno pozivamo i druge korisnike da se slobodno jave za besplatnu promociju na našem blogu. Čime se bavi tvoja tvrtka? Tvrtka Ang...