Jačanje konkurentnosti malog gospodarstva za mikro poduzetništvo i obrt

show me the money

Poduzetnički impuls za 2014. godinu ukupno iznosi 1,3 milijarde kuna. U proračunu HAMAG INVEST-a na proračunskoj aktivnosti A563119 planirano je ukupno 25.000.000,00 kuna za dodjelu bespovratnih potpora temeljem Otvorenog javnog poziva. Prijave se primaju do 31.03.2014.

U Ministarstvu kažu da procedura nije duga i da će se prve kune poduzetnicima i obrtnicima isplaćivati već u lipnju. Izdvojili smo odredbe iz poziva za mikro poduzetnike i obrte. Na ovaj poziv mogu se prijaviti mikro gospodarski subjekti (isključivo obrti i trgovačka društva) koji su registrirani za sva područja osim poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo, trgovine na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikala te djelatnost pripreme i usluživanja hrane i pića.

Subjekti koji se prijavljuju trebaju imati sjedište na području Republike Hrvatske, biti registrirani najmanje tri mjeseca do trenutka podnošenja prijave, koji su pozitivno poslovali u 2013. godini, odnosno koji sukladno zadnjem financijskom izvješću nisu u gubitku te koji imaju prosječno od jedan do devet zaposlenih u prethodnoj poslovnoj godini (broj zaposlenih krajem razdoblja) ili u prethodnom mjesecu ako se radi o poduzetniku početniku, koji imaju podmirene obveze poreza, prireza i doprinosa na i iz plaće i koji imaju podmirene obveze prema zaposlenicima i koji imaju u cijelosti opravdane i namjenski iskorištene dodijeljene potpore male vrijednosti ako su iste dobili.

Prihvatljive projektne aktivnosti za prijavu su ulaganje u unaprjeđenje proizvodnje i/ili pružanje usluga, uvođenje sustava za unaprjeđenje poslovanja i modernizaciju procesa i opremanje poslovnog prostora. Dodatno mogu ići ove aktivnosti, a nužno se vežu uz osnovne aktivnosti: prilagodba poslovnog prostora za osobe s invaliditetom ako je poslovni prostor u vlasništvu Podnositelja prijave, uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete, stručno osposobljavanje i obrazovanje te marketinške aktivnosti.

Prihvatljivi troškovi su troškovi vezani uz nabavu strojeva, postrojenja i opreme, mjernih i kontrolnih uređaja i instrumenata te računalne opreme namijenjene isključivo za obavljanje poslovne djelatnosti, troškovi vezani uz nabavu računalnih programa i sustava namijenjenih za unaprjeđenje poslovanja i modernizaciju poslovnih procesa, troškovi vezani uz opremanje interijera poslovnog prostora, troškovi vezani uz prilagodbu poslovnog prostora za osobe s invaliditetom.

Zatim, troškovi vezani uz pripremu, uvođenje i certificiranje sustava upravljanja kvalitetom i normi te troškove stjecanja prava uporabe znaka Hrvatska kvaliteta, Izvorno hrvatsko i Hrvatski otočni proizvod i sličnih priznatih znakova kvalitete, troškovi vezani uz stručno osposobljavanje, strukovnu izobrazbu, stjecanje novih znanja (know-how) i poduzetničko obrazovanje, troškovi vezani uz individualne nastupe na domaćim i inozemnim sajmovima, korištenje vanjskih usluga pri istraživanju tržišta, kreiranju brenda, dizajniranju proizvoda, izradi mrežne stranice i izradi promidžbenog materijala.

Svakako pogledajte sve detalje na stranici Poduzetnički impuls i ne propustite priliku da uz malo truda oko pisanja poslovnoga plana potaknete svoju djelatnost financijskom potporom iz proračuna.


Vaši komentari

Bez komentara, je li to dobro ili loše? ;)

Možda će te zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

Nova nadogradnja servisa Danas je puštena u rad velika nadogradnja servisa Solo koja će posebno obradovati korisnike koji izdaju račune u stranim valutama. U nastavku navodimo sve izmjene i dorade: • odabir valute računa/ponude izravno pri unosu cijena • automatsko... Solo Cyber Monday Cyber Monday je naziv za ponedjeljak koji slijedi nakon Black Fridaya, najluđeg shopping dana. Cyber ponedjeljak je napravljen kako bi potaknuo ljude na online kupovinu još dok su u atmosferi velikih popusta za Crni petak (dan kada u Americi počinju r... Nova nadogradnja servisa Ovotjedna nadogradnja servisa Solo uključuje: • kolumna s popustom na PDF-u (ili na ispisu) neće biti prikazana ako račun ili ponuda nema popust (tj. popust je 0) • načini plaćanja su sada sortirani prema popularnosti (npr. ako najviše izdaj...