Nova sezona donosi novitete u servisu Solo

(another) level up

Loko vožnja

Tijekom ljeta smo marljivo radili na uvođenju novih funkcionalnosti i općenitom poboljšanju korisničkoga iskustva jer nam je ono i nakon godina uspješnog poslovanja i dalje iznimno bitno. Slušali smo sve vaše sugestije koje ste nam u velikom broju slali na e-mail te nam je drago objaviti kako vas one koju su bile izvedive, od sredine rujna čekaju u novom/starom ruhu servisa.

Uz veliki broj „manjih“ dorada poput proširenoga web sučelja, dorađenoga za ugodnije iskustvo na mobilnim uređajima ili recimo naprednog sortiranja računa i ponuda prema vremenskom razdoblju, dvije najveće novosti su uvođenje loko vožnje (u plaćenom paketu) i automatska priprema XML datoteke za e-Račun, za jednostavnije slanje putem vanjskih servisa FINA ili ePošta.

Loko vožnja
Puno upita je dolazilo oko toga je li bi bilo moguće ubaciti i loko vožnju u servis kako biste i to imali u vašem servisu. Moguće je i od sada Solo nudi unos i evidenciju loko vožnji. Loko vožnja je ona vožnja kada djelatnik privatnim vozilom ide u mjesto koje je udaljeno do 30 km od samoga sjedišta tvrtke. Dakle, loko vožnja su zapravo troškovi korištenja privatnoga automobila u službene svrhe.

Troškovi se obračunavaju u iznosu od 2,00 kune po prijeđenom kilometru, a evidencija se može voditi i za cijeli mjesec pa se na kraju mjeseca zbroje svi troškovi loko vožnje za pojedinog djelatnika.

U servisu Solo loko vožnja se nalazi klikom na Usluge – Vožnja – Loko vožnja. Prije nego što ćete moći unijeti vožnju, potrebno je unijeti vozilo: Usluge – Vožnja – Vozila pa klik na gumb Novo vozilo. Tu ćete unijeti podatke: Proizvođač, Model, Registarska oznaka, Trenutna kilometraža, a koji su obavezni elementi loko vožnje. Može izabrati i boju vozila.

U samu vožnju upisujete ime i prezime djelatnika, relaciju i svrhu putovanja, početnu i završnu kilometražu te izabirete vozilo koje ste prethodno unijeli u Vozila.

Druga veća novost je uvođenje XML datoteke za e-Račun kao odgovor na potrebu za E-računima.

XML datoteke za e-Račun
Opcija XML se nalazi u statusu računa uz već poznate opcije kao što je Plaćeno, Pošalji, Storniraj itd. Klikom na XML automatski se generira XML datoteka koja je priprema za e-Račun, za jednostavnije slanje putem vanjskih servisa FINA ili ePošta. Generiranu datoteku jednostavnije šaljete preko navedenih servisa i time poštujete zakonsku formu slanja e-računa.

(21.10.2019.) Solo je uveo i slanje e-Računa
Moguće je poslati e-Račun izravno iz servisa Solo jednim klikom, jednostavno i brzo. Više informacija pročitaj ovdje.

Osim navedenih dorada u servisu ćete pronaći još dosta drugih dorada, nećemo se previše samohvaliti i sve navoditi ovdje no vjerujemo da će oni koji su ih tražili prepoznati dobivene, nove mogućnosti, a nadamo se da će poneke opcije ugodno iznenaditi i sve ostale korisnike.

Vaše prijedloge za dorade i dalje primamo, a trenutno primamo i zahvale jer nam je najveća motivacija za daljnji rad iskazano zadovoljstvo korisnika.


Vaši komentari

Gost – 16.09.2019, 10:53

Svaka čast, odlično :)

Gost – 16.09.2019, 16:55

Odlični ste,svaka čast.
Da li možete pod rubriku računi ubaciti stavku "neplaćeni računi" tako da budu na jednom mjestu ,da nemoram prolazit sve račune.

Solo – 16.09.2019, 18:37

Sortiranje računa prema statusu je već moguće. Treba kliknuti na kolumnu Status.

Gost – 20.09.2019, 13:50

Sve pohvale, uz nadu da ćete jednom sami uvesti uslugu slanja e-računa. Da li se može upisivati djelomična uplata računa...

Gost – 28.09.2019, 20:15

Ima li mogućnosti da napravite izvještaj rekapitulacije prometa po artiklu? :)

Gost – 11.01.2020, 16:30

Izvrstan softver i radio ga koristim, ali i bilo dobro razmisliti o opcijama:
-djelomično plaćanje računa
-plaćanja na rate (6,12,24). Tada bi solo trebao operatera automatski obavijestiti da je vrijeme slanja drugog, trećeg, četvrtog...itd računa, ili da se omogući automatsko slanje u zadanim vremenskim intervalima.

Gost – 05.02.2020, 23:23

Odličan je Solo, a ako bude mogućnosti, dodavanje opcije kod unosa datuma uplate na račun sa stvarno uplaćenim iznosom na račun (koji se može razlikovati ako je račun plaćen par kuna/lipa manje/više, ili ako se preračunava isti iznos računa po različitom tečaju) - to je dobro za sve koji ne izdaju ponude radi točnog generiranja obrazaca

Gost – 05.06.2020, 07:23

Mi ga koristimo unazad dvije godine i jako smo zadovljni. Da li ste razmiljali o proširenju ponude za vođenje skladišta? Time bi se olakšalo i upotpunilo robno-materijalno poslavanje.

Gost – 27.07.2020, 10:56

Bilo bi sjajno kada bi eliminirali bugove iz mobilne aplikacije, često fiskaliziranje računa provede se nekoliko puta pa se dogodi veći broj istih računa koje je potrebno stornirati

Gost – 08.10.2020, 13:54

Mi smo izuzetno zadovoljni Solo applikacijom i jedini nedostatak zbog kojeg tražimo alternativu jest nemogućnost vođenja skladišta.

Možda će te zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

Izrada PO-SD obrasca jednim klikom Dobra vijest za paušalne obrtnike, korisnike servisa Solo. Od danas je moguće jednim klikom izraditi PO-SD obrazac* (Izvješće o paušalnom dohotku od samostalne djelatnosti i uplaćenom samostalnom porezu na dohodak) koji se dostavlja Poreznoj upravi do... Mala od lavande - Tek po narudžbi izrađujemo kozmetiku baš za kupca Nastavljamo s predstavljanjem korisnika, ovoga puta donosimo razgovor s Ivanom Trut, vlasnicom brenda Mala od lavande, a ujedno pozivamo i druge korisnike da se slobodno jave za besplatnu promociju na našem blogu. Čime se bavi tvoja tvrtka? Tvrtka Ang... Kako zadovoljiti očekivanja klijenata u osam točaka Pogrešna očekivanja klijenta odnosno nezadovoljavanje tih očekivanja može biti neugodno, skupo i može ugroziti reputaciju vaše tvrtke. Kako onda najbolje upravljati očekivanjima klijenta kako biste bili sigurni da će sva biti pokrivena? Evo nekoliko...