Solo donirao trećinu prihoda za pomoć stradalima u poplavama

donacije poduzetnika

Odmah po objavi katastrofalnoga stanja na području Slavonije, Solo je odlučio pomoći ugroženima od poplave te se odrekao 33% od svake uplaćene licence od dana poplave do 31. svibnja. Novac je danas uplaćen na račun Crvenoga križa, a pozivamo i druge, pomozite ako možete i donirajte uplatom novčanih sredstava.

Ukoliko poduzetnici izvršavaju donaciju uplatom novčanih sredstava, poduzetnicima će se iznos doniranih sredstava priznati kao rashod (umanjenje osnovice za plaćanje poreza na dohodak i poreza na dobit ) do visine 2% prihoda (primitaka) ostvarenih u prethodnoj godini.

Napominjemo da novčana sredstva koje poduzetnici doniraju, ne podliježu obavezi obračuna PDV-a s obzirom na to da se ne očekuje nikakva protuusluga za donirana sredstva. Ako se donacija izvršava isporukom dobara poduzetnici su obvezatni na tako donirana dobra platiti PDV.

Međutim i kod ovih donacija za iznos izvršene donacije priznaje se rashod (umanjenje osnovice za plaćanje poreza na dohodak i poreza na dobit ) do visine 2% ostvarenih prihoda (primitaka) u prethodnoj godini.


Vaši komentari

Bez komentara, je li to dobro ili loše? ;)

Možda će te zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

Nova godina, nova pravila, nova mobilna aplikacija Ulaskom u novu godinu dolaze nam nova pravila Porezne uprave koja nalažu da svi fiskalizirani računi, uz ZKI i JIR, trebaju prikazati QR kod. Na web sučelju smo to već uveli, a sada je došlo vrijeme na mobilnu aplikaciju. Za tebe je ova nadogradnja po... Najam poslovnog prostora - kako i zašto iznajmiti sobu u roditeljskom stanu Ilustracija: The MaisonetteOtvorili ste tvrtku ili obrt i svoju djelatnost morate obavljati u nekom prostoru. Ako obavljate uslužnu djelatnost, možda ćete se odlučiti za najam prostorije ili djela stana koji koriste recimo vaši roditelji. Zašto biste p... Kako pokrenuti posao online Kada je nastajao Solo, autoru servisa nije bilo u glavi kako pokrenuti posao nego kako riješiti problem koji ljudi oko njega pa i on sam ima, a to je jednostavno i pregledno izdavanje računa. Upravo ovakvo razmišljanje je bio dobar start prije bilo kak...