Uveli smo QR kod i novi dizajn A4 računa

level up

Novi dizajn A4 računa u Solo

Nepredvidljiva godina, puna izazova za mnoga poslovanja je skoro iza nas. Kako su teška vremena uvijek prilika za rast i razvoj drago nam je objaviti kako je i Solo doživio veliku nadogradnju.

Jedna od novosti koja će mnoge razveseliti je novi dizajn A4 računa koji je optimalan izbor za one koji žele prikazati što više stavaka na jednoj stranici. Novi dizajn možete vidjeti i uključiti tako da u Postavkama kliknete na Izgled računa. Osim dizajna, promjene su i u sadržaju - svi A4 računi sada prikazuju neto i bruto cijene, poreze i popuste unutar svake stavke, a iznosi u stranoj valuti se sada prikazuju ispod iznosa u kunama (osim na ponudama gdje je prikazana samo odabrana valuta).

Optimizirali smo i PDF verzije svih dokumenata tako da sada stane više podataka na jednu stranicu, a redizajnirani su i financijski izvještaji (dostupno iz Računi > Ostalo > Financ. izvještaji). Dodana je i oznaka za avansne račune u obrascu I-RA, a moguće je i staviti OIB kupca u poziv na broj računa/ponude (šprance).

Što se POS računa tiče, redizajniran je izgled POS računa na web sučelju i u mobilnoj fiskalnoj. POS računi sada prikazuju sve cijene s uračunatim porezom i popustom (bruto).

Većina dorada je kao i uvijek produkt uspješne komunikacije s vama pa se još jednom zahvaljujemo na povratnim informacijama i prijedlozima.

Neke izmjene dolaze kao posljedica praćenja zakonodavnih okvira pa smo tako prvi uveli prikaz QR koda na svim fiskaliziranim računima na web sučelju (A4 i POS), a postavljena je i nova verzija PO-SD obrasca za 2020. te se nadamo kako će brojke u njemu biti visoke.

Mobilna fiskalna

Naša mobilna aplikacija se upravo uljepšava i nadograđuje s podrškom za QR kod i nove printere. O tome ćemo pisati uskoro u zasebnom blog postu.

S vama i dalje hrabro idemo kroz ovu "novu normalnu" godinu i hvala vam što niti vi ne odustajete.


Vaši komentari

Gost – 23.11.2020, 17:31

Jesu li bile nužne promjene na PO-SD obrazcu jer je prijašnji bio puno jednostavniji?

Han Solo – 23.11.2020, 17:48

Nije do nas. Porezna uprava je uvela taj novi, kompleksniji izgled PO-SD obrasca za 2020.: https://www.porezna-uprava.hr/HR_obrasci/Documents/POREZ%20NA%20DOHODAK/PO-SD%20za%202020.pdf
Nažalost, većina podataka će se sada morati ručno nadopisati na papir.

Gost – 24.11.2020, 15:39

Sve pohvale za Solo. Uvelike nam olakšavate poslovanje.

Solo – 24.11.2020, 20:30

Hvala na lijepom komentaru!

Gost – 25.11.2020, 10:55

Iznos po pojedinoj stavki je u bruto iznosu, a trebao bi uz bruto iznos biti i iznos bez Pdv-a po pojedinoj stavki, jer pod ukupno zbrajate iznos bez Pdv-a, a gore po stavkama je iznos sa Pdv-om.

Han Solo – 25.11.2020, 11:27

Kada se odabere (tip računa) R1, iznos stavke će ostati neto i odgovarati polju Ukupno (to polje je suma svih stavaka bez poreza). Kod odabira bilo kojeg drugog tipa računa ili ponude, iznosi stavke su bruto.

Gost – 26.11.2020, 13:25

Bok Matija, u polje za količinu može se upisati ukupno osam znamenki (ili 7 + zarez), ali na novom dizajnu računa u kolonu količine ne stanu sve znamenke.
Konkretno, meni su ponekad potrebne četiri znamenke iza zareza pa na ispisu četvrta ide u novi red. Screenshot: https://i.imgur.com/eVjlqLT.png
Naravno, nije to neki veliki problem, ali eto da ti skrenem pažnju.. pretpostavljam da se to može lako riješiti.

Han Solo – 26.11.2020, 13:55

Bok, za to služi tehnička podrška ;) Dizajn je sada dorađen da sve stane.

Gost – 26.11.2020, 14:48

Odlično, hvala! I to ne bilo kakva, nego tehnička podrška na warp pogon :)

Gost – 27.11.2020, 09:39

Pozdrav..sve super, samo jedna napomena vezana za qr kod - kod računa s većim brojem stavaka (npr. račun na 2 stranice) QR kod se prelomio,odnosno dio qQR koda je bio na prvoj, a dio na drugoj stranici, što onemogućava očitavanje takvog koda. Možete li napraviti da se to ne događa?

Han Solo – 28.11.2020, 12:52

Kontaktiraj tehničku podršku izravno iz sučelja (Postavke > Podrška).

Gost – 01.12.2020, 15:20

Stvarno ste odlični ekipa, u korak sa potrebnim novitetima, stvarno mi olakšavate posao SVAKA ČAST I ZAHVALJUJEM ;)
Kad bi bar i drugi imali sluha za stvarne potrebe realnih korisnika to bi bilo divno.

Gost – 05.12.2020, 22:32

Poštovani, molim dvije informacije:
1) kako je rijeseno djelomicno placanje racuna? da li se vise uplata moze ‘vezati’ za isti racun?
2) kartica kupca, postoji li mogućnost pregleda izdanih faktura i uplata za određenog kupca? npr. kao .pdf report?

Gost – 09.12.2020, 13:53

*Nadam se da cete popraviti aplikaciju koja često generira i fiskalizira nekoliko istih računa istodobno, pa one extra kasnije treba stornirati.

Hvala!

Gost – 23.12.2020, 06:33

Hoće li QR kod biti dostupan preko API-a?

Han Solo – 23.12.2020, 21:37

Već jest, ali dostupan je QR link, ne slika.

Gost – 19.02.2021, 16:24

Pozdrav, imam pitanje, je li moguće raditi račune za više poduzeća u ovom programu? Imam 3 poduzeća pa mi treba i takav program. Hvala unaprijed

Možda će te zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

Naplaćujete li zaista onoliko koliko vaš rad vrijedi? Osim želje za unaprjeđenjem svijeta oko sebe i potrebom za samorealizacijom, dio razloga ulaska u poduzetništvo kod malih poduzetnika je - zarada novca. Ideja je u principu ova; raditi toliko da se zaradi dovoljno za uzdržavanje obitelji i uživanje u ž... Kako otvoriti obrt online bez puno komplikacija Nedavno je unutar servisa E-građani omogućeno i online otvaranje obrta čime se budućim poduzetnicima štedi vrijeme odlaska u ured i olakšava proces ulaska u svijet biznisa. Znači ako želiš otvoriti obrt putem weba, sada to i možeš, jedino što moraš ima... Besplatna Solo licenca za Iznajmljivače sa srcem Da smo u poslu s nekretninama sigurno bismo se odazvali akciji Iznajmljivači sa srcem. Naime, otvorena je grupa na Facebooku koja spaja iznajmljivače koji imaju volje i mogućnosti nekoga besplatno ugostiti i obitelji s djecom s posebnim potrebama ili...