MACKOO - omiljeni brend među vlasnicima mačaka

predstavljamo korisnika

Mackoo grebalice

Počevši od veljače, na Solo blogu ćemo predstavljati naše korisnike i tako im pružiti vidljivost i promociju, a sve s ciljem boljeg međusobnog umrežavanja malih poduzetnika. Prva tvrtka koju predstavljamo je Mackoo grebalice, a razgovarali smo s njenim vlasnikom Nestorom Jančićem.

Čime se bavi tvoja tvrtka?

Bavimo se proizvodnjom opreme za kućne ljubimce, pretežito za mačke :)

U početku smo izrađivali samo grebalice ali brzo smo proširili asortiman proizvoda. Najviše radimo grebalice kojih ima u raznim veličinama i više od 20 standardnih modela. Kako smo uvijek slušali zahtjeve kupaca tako smo razvili i još puno zanimljivih proizvoda kao što su: ležaljke za radijator, police za mačke, zidne grebalice, zidne ležaljke, razni tuneli, jastuci, kreveti za mačke, kućice, hranilice, zaštite za namještaj, štapne igračke i još puno verzija sličnih proizvoda.

Zašto si krenuo u ovu poslovnu avanturu?

Oduvijek sam želio nešto proizvoditi, skupiti jednostavne materijale i od njih napraviti zanimljiv, koristan i kvalitetan proizvod. Nedugo nakon što smo udomili našu prvu macu Mackoo, nismo puno znali o mačkama, a nismo ni znali da svaka maca mora imati grebalicu jer inače možete zaboraviti na namještaj. Odlučili smo sami napraviti bilo što kako bi spasili namještaj. Tako je nastala prva Mackoo grebalica.

Svidjelo nam se kako smo napravili i ideje su počele dolaziti same od sebe. Skoro dvije godine nam je to bio samo hobi, ali s vremenom smo razvijali proizvode i modele grebalica. Nakon što smo opskrbili sve prijatelje našim proizvodima počele su dolaziti prve narudžbe. Nedugo nakon toga smo otvorili firmu i naš hobi pretvorili u posao. Mackoo je postao poznati brend među ljubiteljima mačaka i za to su najviše zaslužni naši klijenti koji su brzo prepoznali kvalitetu Mackoo proizvoda. I na tome smo im jako zahvalni.

Koji su najveći problemi u poslovanju s kojima se susrećeš?

U svakoj proizvodnji ima jako puno prepreka. Teško je proizvoditi bez velikog početnog kapitala. Ali je i zanimljivo jer se naučite stvari koje ste mislili da nikada nećete trebati.

Baš kad pomisliš da si pokrio sve i da imaš sve na okupu i možeš početi raditi, nešto fali. Neki alat, softver ili si otkrio još jedan zakon s kojim se moraš upoznati. Većinom su to standardni problemi poduzetnika u Hrvatskoj :)

Da bi sve funkcioniralo trebaš imati tim ljudi koji su sposobni prilagoditi se novo nastalim situacijama i reagirati u pravom trenutku. Organizacija je sve. Kada si ne organiziran doslovno radiš ništa. Trenutno mijenjamo kompletan proces proizvodnje kako bi bio što brži.

Koje alate koristiš u olakšavanju poslovnog procesa?

U samoj proizvodnji najviše koristimo standardne alate za obradu drveta i šivanje tekstila. U uredskom dijelu posla, od svih besplatnih ili povoljnijih softvera najviše se ističe servis Solo.

Solo smo otkrili sasvim slučajno i to u najpotrebnije vrijeme. Kada smo trebali izdati prvi račun. Ostali programi su bili nedostupni cijenom i nekako nepregledni. Upravo nas je osvojila jednostavnost korištenja i profesionalan izgled računa i ponuda. Baš ono što treba maloj tvrtki u prvim koracima.

I naravno da i dalje koristimo Solo jer se uvijek nadograđuje s novim i korisnim opcijama. Mislim da ne postoji jednostavnije rješenje za fiskalizirane račune, izdavanje ponuda, radnih naloga i otpremnica.

Mackoo grebalice

Po čemu je tvoja tvrtka posebna u odnosu na ostale u istoj branši?

Prilikom dizajniranja proizvoda trudimo se da što više dijelova bude izmjenjivo i personalizirano.

Npr. svim Mackoo grebalicama se mogu izmijeniti presvlake za grebanje na stupovima, možemo napisati ime mace ili natpis po želji, zamijeniti boju jastuka i time dobiti novi "look" proizvoda i sl.

Volimo ostati u kontaktu s kupcima i dalje zajedno razvijati nove proizvode. Upravo neke od naših usluga nam je to i omogućilo.

Na koji si od uspjeha u poslovanju najviše ponosan?

Napravili smo nekoliko velikih i zahtjevnih narudžbi. Tu smo dokazali sami sebi da možemo još bolje i da nastavljamo dalje istim putem.

Najveća potvrda nam je kada nam se kupci jave nakon godinu dana i šalju slike svojih ljubimaca kako uživaju na grebalicama, ležaljkama. Naručuju nove presvlake za grebalice ili kupe Mackoo proizvod za svoje prijatelje kao poklon.

Vjerujemo da veliki uspjesi tek dolaze, a jedan od njih je i zapošljavanje i širenje Mackoo tima.

Želiš li nešto dodati/istaknuti vezano uz tvoju firmu?

Drago nam je što smo načinom proizvodnje i samom politikom poslovanja zainteresirali naše klijente za nove proizvode koji će više biti orijentirani za ljude ali s temom kućnih ljubimaca. Uvijek se trudimo kupovati sirovine iz Hrvatske što je nažalost većinom nemoguće. Ideja ima jako puno i veselimo se daljnjem radu i istraživanju tržišta.

Cjelokupni asortiman Mackoo opreme za kućne ljubimce možete pogledati (i kupiti) na adresi mackoo-grebalice.com


Vaši komentari

Bez komentara, je li to dobro ili loše? ;)

Možda će te zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

Besplatna Solo licenca za Iznajmljivače sa srcem Da smo u poslu s nekretninama sigurno bismo se odazvali akciji Iznajmljivači sa srcem. Naime, otvorena je grupa na Facebooku koja spaja iznajmljivače koji imaju volje i mogućnosti nekoga besplatno ugostiti i obitelji s djecom s posebnim potrebama ili... Sada je pravo vrijeme za otvaranje paušalnog obrta Došlo je vrijeme kada je zaista dobro biti paušalac. Kako je paušalni oblik obrta najpovoljniji i najjednostavniji način poslovanja smo komunicirali već godinama, najviše u našim postovima Kako otvoriti obrt bez puno komplikacije i Kako otvoriti obrt o... Ofir - Imam osjećaj da umjesto s timom, radim s obitelji Nastavljamo s predstavljanjem korisnika, ovoga vikenda donosimo razgovor s Milanom Puvača, vlasnikom tvrtke Ofir d.o.o., a ujedno pozivamo i druge korisnike da se slobodno jave za malo besplatne promocije. Čime se bavi tvoja tvrtka? Iako je prema godi...