Službeni WooCommerce dodatak i ostale nadogradnje

woocommerce, wordpress

Solo for WooCommerce

U proteklih nekoliko mjeseci servis Solo je potiho nadograđen novim, korisnim opcijama. Iako je već teško uvoditi novitete jer smo u zadnjih 11 godina uveli sve što je nama i vama palo na pamet, možda će ti biti korisne neke od novih opcija:

1. vlastiti SMTP poslužitelj (server) - korisno ako želiš slati mailove s računima i ponudama samo preko svog mail servera, koristeći vlastitu mail adresu. Ovo je opcija za naprednije korisnike koji žele imati potpunu kontrolu nad isporukom mailova. Opciju ćeš naći kada klikneš na Postavke (plaćeni paket) i tu uneseš potrebne podatke.

2. šifra kupca - opcija je u Klijenti i služi za vlastitu evidenciju kupaca (npr. kada eksportiraš svoju bazu kupaca u CSV na računalo) i generiranje eIRA obrasca za brži unos u Synesis, šifra se ne prikazuje na računu.

3. službeni Solo for WooCommerce plugin - besplatni dodatak na postojeći servis Solo. Njegova funkcionalnost je automatsko kreiranje računa i ponuda za narudžbe koje primiš u svojoj WooCommerce (WordPress) e-trgovini. Sve informacije su dostupne ovdje: https://github.com/coax/solo-for-woocommerce

4. uvoz podataka iz banke (camt053) - opcija u Izlaznim računima (plaćeni paket) gdje možeš jednim klikom unijeti svoje bankovne izvode u Solo.

5. lakše kreiranje i preuzimanje financijskih izvješća - dostupno u Računi > Ostalo > Izvještaji (besplatni i plaćeni paket). Posebno smo ponosni na super jednostavno generiranje PO-SD obrasca za 2024. u par klikova.

6. Potpuni revamp kalkulacija - dugo smo radili na tome, definitivno najduže od svih ostalih opcija jer su kalkulacije osjetljiva biljka. Nakon konzultacija s vanjskim partnerima, napravili smo sustav kalkulacija koji je 100% usklađen sa Synesisom i Poreznom upravom.

7. dodatne optimizacije, prilagodbe za razne rezolucije ekrana, ubrzano učitavanje i pojačana sigurnost i privatnost za naše korisnike - npr. jedini smo servis za izdavanje računa u Hrvatskoj koji ima A rejting sigurnosti stranice prema bilo kojem neovisnom izvoru na webu te ocjenu 99 (od 100) prema Google testu performansi. Btw, Solo koristi vlastiti dedicirani poslužitelj na CIX mreži što je razlog za jako brzo učitavanje i dostupnost.

8. volimo broj 8 pa smo morali dodati još jednu stavku :)

Od ostalih bitnih informacija, Solo je ukinuo dvojno prikazivanje cijena i euro je postala glavna i jedina valuta za tuzemne račune. I dalje je moguće kreirati račune u stranim valutama, ako ti treba ta opcija.

Ako još nisi registriran/a, što čekaš? :) Registracija je besplatna, kao i korištenje servisa do 3 računa mjesečno.

Solo je potpuno besplatan za neprofitne organizacije, pročitaj više o tome ovdje.


Vaši komentari

Gost – 24.01.2024, 11:48

Bravo, super!

Gost – 24.01.2024, 19:40

najbolji ste!

Gost – 27.01.2024, 11:22

Odlični več par godina surađujemo...svaka čast

Gost – 28.01.2024, 11:11

Super, jedino nije jasno zašto ne možemo platiti više i dobiti paket koji podržava više od 300 računa mjesečno.

Gost – 29.01.2024, 09:17

Svaka čast ... da li imate u planu za WOO dodati i mogućnost za MyPOS plaćanje karticama?

Han Solo – 31.01.2024, 21:33

Dodana je podrška za myPOS.

Gost – 01.02.2024, 17:56

Odlični ste, uvijek vas preporučim svojim poznanicima i klijentima, samo tako dalje!

Gost – 01.02.2024, 20:41

Odličan servis!

Gost – 03.02.2024, 20:15

vlastiti SMTP poslužitelj (server) - Hello, bez podrške za SSL/TLS, u 2024 potpuno neprihvatiljivo. Beskoristna opcija dok se ne uvede podrška za SSL/TLS.

Gost – 10.02.2024, 18:30

Imam solo vec godinama, definitivno najbolji!!!

Gost – 11.02.2024, 21:09

Preeeeezadovoljan! Super mi je što mogu platit onda kada mi treba usluga. Jer ne radim u toku cijele godine. Hvalaaaa :-)

Možda će te zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

Automatska izrada U-RA obrasca Solo je učvrstio titulu najboljeg alata za jednostavno vođenje kompletnog poslovanja mikro biznisa. Osim izrade računa (i fiskalizacije), ponuda, otpremnica i radnih naloga, ovaj servis nudi opcije generiranja za PO-SD obrazac (paušalci), I-RA obrasca... Niste obavezni upisati se niti u jedan poslovni registar Kao da početak poslovanja obrtnika nije dovoljno kompliciran nekome tko je nov u svijetu poduzetništva, tu je praktički od prvih dana i susretanje s raznim pokušajima iznude novca.Naime, nedugo nakon otvaranja obrta i početka rada vrlo je velika vjeroj... Otvaranje obrta u Hrvatskoj postalo besplatno Od početka rujna osnivanje obrta u Hrvatskoj je u potpunosti besplatno. Zbog izmjena Tarife upravnih pristojbi sada je ukinuta pristojba za otvaranje obrta, ali i za upis u registar povlastica i za izdavanje povlastica. Za one koji već imaju otvore...