Solo traži PHP programera/programerku

we want you

Solo traži programere

Solo API je dodatni servis koji smo objavili (za besplatno korištenje) tijekom 2014. godine i namijenjen je razmjeni podataka između npr. web trgovine korisnika i našeg servisa za izdavanje računa. Ideja je da njegovi kupci na web trgovini naruče (tj. plate) neku robu/uslugu i da se web trgovina, u nevidljivoj komunikaciji putem API-ja, odmah spoji na Solo i automatski kreira (pa čak i pošalje kupcu mailom) važeći račun. Cilj je, naravno, ušteda na vremenu i bolja automatizacija poslovanja.

Prema nekoj statistici, najpopularnije platforme za web trgovine (e-commerce) u Hrvatskoj su Magento, PrestaShop i osCommerce. Iz tog razloga pozivamo sve zainteresirane programere/programerke koje imaju volje i znanja da naprave modul (još popularno zvano ekstenzija ili add-on) za spajanje na Solo API za jednu od navedenih e-commerce platformi, a u zauzvrat ih nagrađujemo s po 400,00 kn na potrošačkoj kartici PBZ-a + godišnjom licencom za Solo (u vrijednosti 588,00 kn).

Prijave (i sva pitanja za nas) se mogu slati na mail do 20.03.2015.

Uvjeti nisu rigorozni, ne tražimo ništa nemoguće, štoviše, naš API je toliko jednostavan da ako imaš znanje PHP-a, modul možeš isprogramirati preko vikenda ;)

Cilj je napraviti jednostavan modul koji će korisnik moći jednim klikom instalirati u svoj shop i namjestiti što želi:
- upisati svoj Solo API token
- uključiti opciju kreiranja računa za svaku web narudžbu ili kreiranja ponude za web narudžbu (podaci o klijentu, uslugama/robi, ciframa za račun se dobiju od samog web shopa)
- opcija radnog vremena u kojem web shop smije napraviti račun za narudžbu (jer se račun ne smije izdati npr u ponoć ako tada nije radno vrijeme trgovine)
- opcija biranja ako želi automatski poslati račun/ponudu klijentu nakon narudžbe (e-mail se dobije od samog web shopa)
- opcija biranja ako želi fiskalizirati račun
- sve dodatne opcije su bonus

Kompletna dokumentacija našeg API-ja (i sve dostupne opcije) pročitaj na adresi API dokumentacija za developere.

Želimo ti maksimalno olakšati posao stoga smo napravili pripremu modula za PrestaShop: PrestaShop modul.


Vaši komentari

Gost – 12.02.2015, 23:20

Odlično! Jedva čekam da se to napravi.

Gost – 07.11.2015, 23:46

Poštovani! Jeli se nešto dešava po tom pitanju. Imam webshop napravljen u PrestaShop-u (Cloud). Nadam se kad bude gotovo da će biti i u Prestashop Addons-ima i da ću ga moći instalirati na svoju cloud verziju. Mislim da bi i za vas to bio odličan potez. Samo naprijed!

Gost – 29.06.2016, 22:26

Poštovani, u kojoj smo fazi s ovim modulom?

Solo – 23.07.2016, 13:14

Pozdrav, nemamo novih infromacija.

Gost – 10.08.2017, 21:00

Zanimljiva je možda opcija da trenutno craft cms sa craft commerce pluginom postaje magento i presta shop killer, a magento 2 prwtvorio se u hrpu bespotrebnog koda i komplikacija te postao serverski prezahtjevan i prwčesto se mijenjaju corw klase pa se tako i extenzije/moduli moraju često nadograđivati. Možda su to razlozi zbog kojih ovo stoji. Uz to magento extenzije za dvojku su zbog toga i skupe i ne pišu se preko vikenda :)

Solo – 11.08.2017, 09:54

Hvala na komentaru, ako ste zainteresirani, javite se.

Možda će te zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

Automatska izrada U-RA obrasca Solo je učvrstio titulu najboljeg alata za jednostavno vođenje kompletnog poslovanja mikro biznisa. Osim izrade računa (i fiskalizacije), ponuda, otpremnica i radnih naloga, ovaj servis nudi opcije generiranja za PO-SD obrazac (paušalci), I-RA obrasca... MACKOO - omiljeni brend među vlasnicima mačaka Počevši od veljače, na Solo blogu ćemo predstavljati naše korisnike i tako im pružiti vidljivost i promociju, a sve s ciljem boljeg međusobnog umrežavanja malih poduzetnika. Prva tvrtka koju predstavljamo je Mackoo grebalice, a razgovarali smo s njeni... Iako niste u sustavu PDV-a, evo kada ipak morate imati PDV broj Jasno nam je da poslujemo u zemlji s bezbroj neobičnih zakona, pravila i preporuka koje se čine da su tu samo zato kako bi mikro i malim poduzetnicima zakomplicirali poslovanje. Jedna od takvih stvari je i imanje PDV broja i podnošenje PDV obrasca iako...