Nova godina, nova pravila, nova mobilna aplikacija

mobilna fiskalna

Nova verzija Solo mobilne fiskalne

Ulaskom u novu godinu dolaze nam nova pravila Porezne uprave koja nalažu da svi fiskalizirani računi, uz ZKI i JIR, trebaju prikazati QR kod. Na web sučelju smo to već uveli, a sada je došlo vrijeme na mobilnu aplikaciju. Za tebe je ova nadogradnja potpuno besplatna i ne zahtjeva ulaganje u novu opremu. Dovoljno je ažurirati trenutnu aplikaciju u Google Play trgovini. Iznimka su korisnici iOS aplikacije koju smo morali ukinuti zbog manjka resursa za daljnji razvoj, ali i oni mogu svoje printere jednostavno upariti s bilo kojim Android uređajem verzije 4.4 naviše i nastaviti koristiti Solo mobilnu fiskalnu.

Uz prikaz QR koda, aplikacija je dorađena i ispravljeni su problemčići koje ste nam prijavljivali putem tehničke podrške - hvala na podršci i strpljenju. Aplikacija će sada tražiti dozvolu za pisanje/brisanje jer neki printeri spremaju QR kod na mobitel. Kao poklon smo ubacili podršku za kineske Goojprt (XMJ) bluetooth POS printere koje možete nabaviti povoljno preko Aliexpressa.

VAŽNO: Potrebno je nadograditi aplikaciju na najnoviju verziju kako bi od 1.1.2021. mogli izdavati račune u skladu sa zakonom. Solo ne odgovara za posljedice neažuriranja mobilne aplikacije.


Vaši komentari

Gost – 15.01.2021, 23:12

Mozete li malo objasniti ovo pisi/brisi QR kod. Nismo bas svi toliko IT pismeni. Ima nas i od 70 god. koji ne kuzimo na Vasoj frekvenciji. Predlozite koji pisac podrzava Vasa aplikacija, kohi da kupimo da nam izda hrvatskim zakonim odredjen fiskalni racun, a ne nam nuditi 50 americkih ikineskihpiaaca u dolarima.

Han Solo – 16.01.2021, 13:54

Ok boomer. QR kod se automatski prikazuje na fiskaliziranim računima, a o razlogu uvođenja možeš više pročitati ovdje: https://www.hok.hr/novosti-iz-hok/podsjetnik-fiskalizacija-uvodi-se-qr-kod-kao-sastavni-dio-racuna
Podržani POS printeri koji rade s našom aplikacijom: https://solo.com.hr/pitanja-i-odgovori/podrzani-pos-printeri/57

Gost – 29.03.2021, 09:12

Pozdrav, planirate li proširiti uslugu tako da pokriva i e-račune? te molim Vas vratite iOS aplikaciju :)

Gost – 19.04.2021, 09:24

Pozdrav, zanima me kada naplaćujem svoju uslugu putem kartice, odnosno putem POS uređaja od banke, mogu li preko Solo servisa izdati račun? Tj. je li povezan POS-EFT uređaj sa vašom aplikacijom?

Solo – 19.04.2021, 16:20

Pozdrav, Solo se nije u mogućnosti povezati s POS naplatnim uređajem.

Gost – 01.09.2021, 00:02

Pozdrav,

O nacinu oporezivanja i prijavi obrta poreznoj upravi ste rekli da se mora odraditi unutar 8 dana od pocetka rada obrta (prijava poreznoj upravi).

Moze li se prijava poreznoj upravi isto odraditi online ili je potrebno fizicki ici u ured porezne uprave?

Hvala

Gost – 18.10.2021, 22:33

Vratite aplikaciju za Apple :-(

Možda će te zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

Nova napomena na računima obrtnika dohodaša" Podsjećamo sve obveznike poreza na dohodak da od 1.srpnja 2013. kada započinje primjena Zakona o PDV-u, prilagode sadržaje svojih izlaznih računa sukladno odredbi članak 139. st.3. Zakona o PDV-u. Naime od 1.srpnja 2013. svi obveznici poreza na dohod... Solo webinar: Solo izdavanje računa Pozivamo te da u utorak, 30.09.2014. s početkom u 11 sati, sudjelujete u webinaru koji će te upoznati s raznim opcijama servisa Solo. Webinar će se održati putem Hangout on Air platforme. Na webinaru ćete upoznati osnovne, ali i napredne funkcije servi... Akcija u prosincu: uz godišnju pretplatu darujemo šalicu Svijet poduzetništva ne mora biti kompliciran, uz web servis za ponude i račune olakšaj si poslovanje maksimalno. S novom fiskalnom godinom isprobaj Solo. Ponosni smo na naš UX, korisničku podršku i pouzdanost servisa pa te pozivamo da od siječnja 201...