Obavezna primjena IBAN-a u svim nalozima za plaćanje od 1. lipnja


Sukladno Odluci Hrvatske narodne banke o načinu otvaranja transakcijskih računa, od 1.6.2014. obvezna je primjena IBAN-a primatelja u podatku "IBAN ili broj računa primatelja" u svim nalozima za plaćanje u nacionalnom platnom prometu. Sukladno navedenom, banke neće zaprimati naloge za plaćanje bez IBAN-a primatelja.

Kako biste izbjegli situaciju da Vaš nalog za plaćanje ne bude zaprimljen na obradu, odnosno kako biste izbjegli da Vaš zaposlenik ili klijent ne dobije sredstva koja se trebaju uplatiti na njegov transakcijski račun, na vrijeme ažurirajte svoju listu klijenata s IBAN konstrukcijom računa tako da od korisnika prema kojima isplaćujete plaću, zaštićeno primanje, honorar ili drugu vrstu primanja zatražite IBAN transakcijskog računa.


Vaši komentari

Bez komentara, je li to dobro ili loše? ;)

Možda će te zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

Kome trebaju, a kome ne trebaju e-računi Jednostavno govoreći e-račun je račun koji se šalje preko nekog od servisa koji izrađuju račun sa svim elementima e-računa te ga na određeni način distribuiraju. Na tržištu postoji nekoliko servisa koji šalju e-račune (jedan od njih je i FINA), a cijel... Dodane nove mogućnosti u Solo S početkom jeseni Solo nudi neke nove opcije i dorade te općenito krećemo u nove radne pobjede s poboljšanjima sustava. Evo koja su to.Posljednjih mjeseci smo radili na opširnoj promjeni sustava kalkulacija. S vremenom i sve zahtjevnijim potrebama kori... Mala od lavande - Tek po narudžbi izrađujemo kozmetiku baš za kupca Nastavljamo s predstavljanjem korisnika, ovoga puta donosimo razgovor s Ivanom Trut, vlasnicom brenda Mala od lavande, a ujedno pozivamo i druge korisnike da se slobodno jave za besplatnu promociju na našem blogu. Čime se bavi tvoja tvrtka? Tvrtka Ang...