Obavezna primjena IBAN-a u svim nalozima za plaćanje od 1. lipnja


Sukladno Odluci Hrvatske narodne banke o načinu otvaranja transakcijskih računa, od 1.6.2014. obvezna je primjena IBAN-a primatelja u podatku "IBAN ili broj računa primatelja" u svim nalozima za plaćanje u nacionalnom platnom prometu. Sukladno navedenom, banke neće zaprimati naloge za plaćanje bez IBAN-a primatelja.

Kako biste izbjegli situaciju da Vaš nalog za plaćanje ne bude zaprimljen na obradu, odnosno kako biste izbjegli da Vaš zaposlenik ili klijent ne dobije sredstva koja se trebaju uplatiti na njegov transakcijski račun, na vrijeme ažurirajte svoju listu klijenata s IBAN konstrukcijom računa tako da od korisnika prema kojima isplaćujete plaću, zaštićeno primanje, honorar ili drugu vrstu primanja zatražite IBAN transakcijskog računa.


Vaši komentari

Bez komentara, je li to dobro ili loše? ;)

Možda će te zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

Rad od kuće - zadovoljstvo ili izazov? Istina, kao i kod većine stvari u životu, je negdje između. Ako se probudite dok je vani kišno i hladno definitivno ćete ispijati svoju kavicu na toplom i guštati što ne morate u gradsku gužvu. Ako je vani sunčano i toplo, oko podneva će vam vjerojatno... Nova nadogradnja servisa Danas je puštena u rad velika nadogradnja servisa Solo koja će posebno obradovati korisnike koji izdaju račune u stranim valutama. U nastavku navodimo sve izmjene i dorade: • odabir valute računa/ponude izravno pri unosu cijena • automatsko... Solo traži PHP programera/programerku Solo API je dodatni servis koji smo objavili (za besplatno korištenje) tijekom 2014. godine i namijenjen je razmjeni podataka između npr. web trgovine korisnika i našeg servisa za izdavanje računa. Ideja je da njegovi kupci na web trgovini naruče (tj....