Otvaranje obrta u Hrvatskoj postalo besplatno

Otvaranje obrta postalo besplatno

Od početka rujna osnivanje obrta u Hrvatskoj je u potpunosti besplatno. Zbog izmjena Tarife upravnih pristojbi sada je ukinuta pristojba za otvaranje obrta, ali i za upis u registar povlastica i za izdavanje povlastica.

Za one koji već imaju otvoren obrt dobra vijest je kako se više ne plaća promjena u obrtnom registru tako na primjer sada možete dodati novu djelatnost u obrt potpuno besplatno. Također, ne plaća se niti ovjerena preslika rješenja o upisima promjena u Obrtni registar.

I dalje preporučujemo otvaranje obrta preko sustava e-građani kroz uslugu e-Obrt. O postupku otvaranja smo pisali u tekstu Kako otvoriti obrt online bez puno komplikacija.

Nakon otvaranja obrta trebaš servis za izdavanje računa pa isprobaj SOLO gdje možeš izdavati račune i ponude bez dodatne investicije u opremu. Sve što ti je potrebno su računalo i printer.

Želimo ti puno uspjeha!


Vaši komentari

Gost – 03.09.2021, 03:20

sjajno, taman sam mislio otvoriti obrt - whish me a luck ;)

Gost – 24.04.2024, 12:06

Dali se može dobiti nešto kso poticaj? Kad se otvara online?

Možda će te zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

Nadogradnja servisa Nova nadogradnja servisa Solo donosi iduće dorade: • Računi i ponude sa više od 6 stavaka se protežu na dvije stranice PDF računa. Maksimalan broj stavaka je povećan na 18. • Storniranje računa smo automatizirali i moguće je izvršiti storno... MACKOO - omiljeni brend među vlasnicima mačaka Počevši od veljače, na Solo blogu ćemo predstavljati naše korisnike i tako im pružiti vidljivost i promociju, a sve s ciljem boljeg međusobnog umrežavanja malih poduzetnika. Prva tvrtka koju predstavljamo je Mackoo grebalice, a razgovarali smo s njeni... Kako zadovoljiti očekivanja klijenata u osam točaka Pogrešna očekivanja klijenta odnosno nezadovoljavanje tih očekivanja može biti neugodno, skupo i može ugroziti reputaciju vaše tvrtke. Kako onda najbolje upravljati očekivanjima klijenta kako biste bili sigurni da će sva biti pokrivena? Evo nekoliko...