Država poduzetnicima početnicima plaća licencu za Solo

poticaji

StartCo + Solo

Ako ste novi u svijetu poduzetništva ili razmišljate o pokretanju posla, sigurno imate i drugih briga i nepoznanica na pameti. Tako kad čujete nešto kao – država daje poticaje ili država dijeli nepovratne potpore, vjerojatno mislite, super, ali za to treba imati neke opake trikove ili veze. Dobra stvar je što je država trenutno raspisala relativno jednostavan natječaj StartCo za bespovratna sredstva poduzetnicima početnicima ili onima koji tek razmišljaju o tome da postanu poduzetnici.

Bespovratna sredstva znači da što dobijete, dobijete i ne morate vratiti. Tako država (odnosno svi mi porezni obveznici) daje 4 000 kn za web stranicu i online dio poslovanja vezan uz to te 4 000 kn za računalo i opremu. Sredstva ne morate vratiti, ali ih morate pravdati, odnosno zaista potrošiti na ono što ste rekli da budete. Dobra vijest je da dio iznosa od 4 000 kn možete potrošiti i na Solo. Zašto dio? Zato što je Solo toliko povoljan da će vam ostati još novaca i za računalo. Naime, Vaučer 2 se može iskoristiti i za licence, Solo licence.

Dakle, ovim sredstvima možete kupiti godišnju licencu za Solo (588 kn) koja je u potpunosti opravdan trošak za sredstva dobivena iz Vaučera 2. Ostatak od 3 412 kn možete potrošiti na POS pisač recimo i/ili novi laptop i za fiskalizaciju ste spremni. Fiskalizacija je dakle riješena, a računalo možete koristiti i za poslovanje.

Koraci za prijavu su jednostavni:
1. Ispunite vaučer na stranici StartCo
2. U roku 5 radnih dana će vas provjeriti jeste li prihvatljivi za ovu potporu
3. Ako jeste dobivate i Skupnu izjavu i ugovor koji je potrebno potpisati, ovjeriti i u roku 60 dana dostaviti na HAMA-GBICRO
4. Uz to treba dostaviti i Izvadak iz nadležnog registra ako se radi o samostalnoj djelatnosti, račune dobavljača za prihvatljive troškove (Solo ponudu), dokaze o izvršenom plaćanju (isključivo trošak nastao nakon zaprimanja HAMAG-BICRO obavijesti)

Nakon zaprimanja i pregleda dobivate obavijest o (ne)prihvaćanju zahtjeva, a novci se isplaćuju u roku od 30 dana od dana sklapanja ugovora. Ovdje pogledajte poziv za bespovratne potpore Startco i uvjete za prijavu.

Pozivamo sve poduzetnike koji posluju do dvije godine te one koji tek namjeravaju osnovati svoj obrt ili jdoo ili doo da iskoriste ovu priliku dok sredstava ima. Specijalno za ovu priliku ćemo omogućiti i kupovinu dvogodišnje licence onima koji bi htjeli planirati unaprijed. Za sve dogovore i informacije, slobodno se javite na mail.

Sretno svima!


Vaši komentari

Gost – 07.05.2017, 14:58

a šta je sa nama starim obrtnicima :(

Možda će te zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

Kome trebaju, a kome ne trebaju e-računi Jednostavno govoreći e-račun je račun koji se šalje preko nekog od servisa koji izrađuju račun sa svim elementima e-računa te ga na određeni način distribuiraju. Na tržištu postoji nekoliko servisa koji šalju e-račune (jedan od njih je i FINA), a cijel... Uputa o obvezi izdavanja računa izvan radnog vremena obveznika fiskalizacije Porezna uprava izdala je pojašnjenje obveznicima fiskalizacije koje se odnosi na elektroničku prijavu poslovnih prostora, odnosno prijavu radnih dana i radnog vremena poslovnica.Podaci o poslovnim prostorima, a onda i o radnom vremenu služe Poreznoj up... Naplaćujete li zaista onoliko koliko vaš rad vrijedi? Osim želje za unaprjeđenjem svijeta oko sebe i potrebom za samorealizacijom, dio razloga ulaska u poduzetništvo kod malih poduzetnika je - zarada novca. Ideja je u principu ova; raditi toliko da se zaradi dovoljno za uzdržavanje obitelji i uživanje u ž...