Otvori paušalni obrt za čišćenje uz bespovratnu potporu od 20 000 kuna

3,2,1.. čisti!

Ako ste nezaposlena osoba s prebivalištem u Zagrebu, prijavljeni na Zavod za zapošljavanje i želite otvoriti obrt za čišćenje sa sjedištem u Zagrebu, Grad Zagreb će vam za to isplatiti 20 000 kuna, bespovratnih sredstava.

Projekt Radi čisto – budi zaposlen želi smanjiti broj „čišćenja na crno“ tako da vam osigura financijska sredstva dostatna za godinu dana legalnog rada. Sredstvima se mogu plaćati paušalni porez, troškovi otvaranja obrta, doprinosi, knjigovodstvene usluge i fiskalna blagajna. S obzirom na to da je uvjet otvaranje paušalnog obrta za njega vam nije potrebno kompleksno knjigovodstvo, dovoljan vam je program za izdavanje računa kao što je Solo u kojem ćete voditi svoje račune, fiskalizirati gotovinske naplate te imati obrazac PO-SD, jednim klikom spreman za poreznu, kada ćete ga sljedeće godine morati predati do 15. siječnja.

Osim izdavanja računa Solo će vam služiti kao baza vaših klijenata sa grafičkim prikazom primitaka i jednostavnim praćenjem poslovanja. Ovo vam može biti korisno ako ne želite prijeći 85.000,00 kuna primitaka, koliko je granica za prvi porezni prag u paušalu (najmanji prag znači i najmanji porez). Djelatnosti koje se mogu registrirati su:

Otvaranjem obrta korisnici će osim privatnim osobama svoje usluge čišćenja moći ponuditi i drugim obrtima, firmama, zgradama te tako proširiti broj klijenata i povećati prihode. Važno je prije otvaranja obrta podnijeti zahtjev za sredstva kojem treba priložiti i ponude za fiskalnu blagajnu. Kada se registrirate na Solo i kliknete na Naruči Solo, odaberete godišnju licencu, na mail vam dolazi službena ponuda za fiskalnu blagajnu koju možete isprintati i priložiti uz zahtjev za sredstva.

Javni poziv za projekt Radi čisto – budi zaposlen će biti otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 15. studenoga 2017. godine. Ovdje možete preuzeti zahtjev.

Solo je servis za izdavanje i evidenciju računa i ne trebate znati knjigovodstvo da biste ga koristili. Mali poduzetnici s uslužnim djelatnostima koji posluju s gotovinom mogu jednostavno i brzo fiskalizirati svoje račune. Solo obavlja sav posao komunikacije s Poreznom upravom i generira Zaštitni kod i JIR (Jedinstveni Identifikator Računa).

Kada dobijete pozitivan odgovor za otvaranje obrta možda će vas zanimati kako to napraviti pa pogledajte i ove tekstove: Kako otvoriti obrt online bez puno komplikacija i Sada je pravo vrijeme za otvaranje paušalnog obrta sa svim informacijama o paušalnom obrtu i postupku otvaranja obrta.

Sretno s dobivanjem sredstava i s radom te želimo puno izlaznih računa svim novim paušalcima.


VAŽNA NAPOMENA
Tekstovi i komentari koje objavljujemo na blogu servisa Solo su strogo informativnog karaktera u cilju pomoći u prvim koracima u poduzetništvo. Sva dodatna i konkretna pitanja te informacije provjerite u Uredu za gospodarstvo, Poreznoj upravi, Zavodima za mirovinsko i zdravstveno jer Solo ne može davati službene odgovore o temama za koje su zadužene navedene institucije. Hvala na razumijevanju.


Vaši komentari

Gost – 07.06.2017, 22:30

Vrlo je dobro, ali evo mali minus, naime općenito ne nalazim informaciju što je s nama koji planiramo postat paušalci i vršit naplatu samo preko virmana... Dakle uglavnom B2B segment poslovanja... Da li mi trebamo certifikat Fine ? Da li nam je ipak dovoljno Solo prošireni paket ?

Solo – 07.06.2017, 23:09

Minus? Evo još jedan tekst za čitanje: https://solo.com.hr/blog/sada-je-pravo-vrijeme-za-otvaranje-pausalnog-obrta/146, ali ukratko je odgovor na pitanje: da.

Gost – 10.01.2018, 21:53

Poštovani Solo!
Ispričavam se unaprijed ukoliko je pitanje glupo :) Moj suprug, koji je trenutno nezaposlen, planira otvoriti paušalni obrt (servis za čišćenje) te me zanima dali mene ili nekog drugog može zaposliti nakon nekog vremena u takvoj vrsti obrta? Unaprijed se zahvaljujem

Solo – 10.01.2018, 23:39

Može vas odmah zaposliti, ali vam mora plaćati doprinose. Sretno!

Gost – 11.01.2018, 17:11

Super. Ovo za doprinose mi je poznato. Zahvaljujem Vam se od srca :)

Gost – 07.10.2020, 23:56

Postovani otvorili bi suprug ne vjencani i ja obrt za ciscenje u Karlovcu..je linse dobivaju kakvi poticaji za pocetak rada? Lp

Gost – 13.10.2020, 11:41

Kako do licence za čišćenje?

Gost – 31.08.2023, 00:32

Poštovani,dali je za otvaranje obrta bitno da se bude prijavljen na zavodu za zapošljavanje? Lp I hvala

Možda će te zanimati i ovi tekstovi na našem blogu

Spremni smo za fiskalizaciju :) Ilustracija: solo screenshot Prvi tjedan je iza nas i oduševljeni smo vašim odazivom, a sudeći prema pozitivnim komentarima i vi ste našom uslugom :) Hvala svima koji su nam se javili, bilo je tu puno odličnih prijedloga i kako bismo vam olakšali rad,... Kako pokrenuti posao online Kada je nastajao Solo, autoru servisa nije bilo u glavi kako pokrenuti posao nego kako riješiti problem koji ljudi oko njega pa i on sam ima, a to je jednostavno i pregledno izdavanje računa. Upravo ovakvo razmišljanje je bio dobar start prije bilo kak... Solo je danas postao još bolji i pregledniji 'Ulazni računi' je nova opcija unutar servisa Solo čime smo svim korisnicima dodatno olakšali evidenciju njihovog poslovanja putem Interneta. Opcija Ulaznih računa (Troškova) nudi mogućnost biranja vrste troška, izdavatelja računa, izvorne valute, izno...